Υπουργείο Υγείας: Διαθέσιμα τα δύο φάρμακα που χορηγούνται σε παιδιά με επιληψία

Υπουργείο Υγείας: Διαθέσιμα τα δύο φάρμακα που  χορηγούνται σε παιδιά με επιληψία

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε εκ νέου ανακοίνωση σχετικά με τις ελλείψεις σε δύο φάρμακα που  χορηγούνται σε παιδιά με επιληψία

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον Τύπο και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε δύο φάρμακα που χορηγούνται σε παιδιά με επιληψία, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει ότι από χθες, 29 Αυγούστου 2019, το ένα εκ των δύο φαρμάκων (Trileptal σιρόπι) είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ σε επαρκή ποσότητα. Όσον αφορά στο δεύτερο φάρμακο (Depakine σιρόπι), για το οποίο παρατηρήθηκε επίσης έλλειψη, θα διατίθεται από τα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ, όπου υπάρχει περιορισμένος αριθμός του φαρμάκου, μέχρι η εταιρεία να προμηθεύσει με επαρκή ποσότητα.

Το Υπουργείο Υγείας, αντιλαμβανόμενο την αδυναμία διάθεσης των εν λόγω φαρμακευτικών προϊόντων στον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνει ενέργειες ώστε να γίνει δυνατή η διοχέτευση ποσότητας από τις Κρατικές Αποθήκες Φαρμάκων στα φαρμακεία του ιδιωτικού τομέα τις αμέσως επόμενες μέρες.

πηγή:ΓΤΠ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Φθάνει στην Κύπρο η ΝτιΚάρλο - Συναντάται με ηγέτες τη Δευτέρα

Φθάνει στην Κύπρο η ΝτιΚάρλο - Συναντάται με ηγέτες τη Δευτέρα

Η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα τύχει ενημέρωσης από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματεά του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, προτού ξεκινήσει τις επαφές της με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE