ΚΥΠΡΟΣ: Προειδοποιεί η Αστυνομία – Οι κίνδυνοι δίπλα από το νερό

ΚΥΠΡΟΣ: Προειδοποιεί η Αστυνομία – Οι κίνδυνοι δίπλα από το νερό

Οι κίνδυνοι στην θάλασσα, καθώς και στις  πισίνες, καραδοκούν και οι λουόμενοι, καθώς επίσης και οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστασία των παιδιών.

Πρέπει να έχετε κατά νου τα παρακάτω για να διασκεδάζετε άφοβα στην παραλία:

  • Να προτιμούνται οι ελεγχόμενες παραλίες με ναυαγοσώστες, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μικρά παιδιά.
  • Ακόμη κι αν κάποιος είναι κολυμβητής, να συνοδεύεται πάντοτε και από άλλο πρόσωπο όταν πηγαίνει για κολύμπι.
  • Να παραμένετε μέσα στις περιοχές λουομένων, όπως αυτές καθορίζονται.
  • Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τους καθορισμένους διαύλους σκαφών.
  • Να αποφεύγετε, επίσης, το κολύμπι μετά το φαγητό ή την κατανάλωση οινοπνεύματος.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνετε βουτιές και να αποφεύγονται οι βουτιές με το κεφάλι, γιατί υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.
  • Όταν έχετε μαζί σας παιδιά μην τα αφήνετε ποτέ ανεπιτήρητα. Στην περίπτωση μικρών παιδιών επιβάλλεται στενή και συνεχής παρακολούθηση και η είσοδος στη θάλασσα ή την πισίνα πρέπει να επιτρέπεται μόνο με τη συνοδεία ενήλικα.
  • Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά σας χωρίς επίβλεψη μέσα ή κοντά στο νερό.
  • Μη θεωρείτε ότι μπρατσάκια, φουσκωτές κουλούρες και άλλα, υποκαθιστούν την υποχρέωσή σας να επιβλέπετε τα παιδιά σας.
  • Διδάξτε στα παιδιά σας, ότι δεν πρέπει ποτέ να κολυμπούν μόνα τους.
  • Παίξτε με τα παιδιά σας στα ρηχά, μέχρι να εξοικειωθούν με το νερό.
  • Αν Φοβάται το παιδί σας να μπει στο νερό; Μην το ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ.

Να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται πολύ ώρα, παρά μόνο λίγα λεπτά για να γίνει το κακό. Σημειώνεται, τέλος, ότι η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε οποιονδήποτε χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

Στους δρόμους βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Κύπρου οι οποίοι σήμερα, από τις 10:15 π.μ, κατευθύνονται με τρακτέρ και άλλα μέσα, προς το Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία για επίδοση ψηφίσματος ενώ θα καταλήξουν στο Σπίτι της Ευρώπης, όπου θα επιδοθεί επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE