Ο Σαλβίνι απαγόρευσε σε σωστικό πλοίο να μπει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας

Ο Σαλβίνι απαγόρευσε σε σωστικό πλοίο να μπει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας

Ο απερχόμενος Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, απαγόρευσε σε άλλο ένα σωστικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί στη χώρα, χρησιμοποιώντας το θέμα της μετανάστευσης για να ασκήσει πίεση στους δύο πολιτικούς αντιπάλους της ακροδεξιάς Λέγκας, οι οποίοι προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Σαλβίνι με διάταγμά του απαγορεύει στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μκο Sea-Eye να μπει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο Σαλβίνι προσπαθεί να εμποδίσει σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων να αποβιβάσουν μετανάστες.

Στο Alan Kurdi επιβαίνουν 13 μετανάστες. Ένα δεύτερο πλοίο, το Mare Jonio, παραμένει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα. Το πλοίο είχε διασώσει περίπου 100 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης την περασμένη Τετάρτη αλλά πλέον μόνο 34 απομένουν σ` αυτό, αφού η Ρώμη συμφώνησε τελικά να επιτρέψει να αποβιβαστούν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ασθενείς.

KYΠE

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόφαση–σταθμό από Ανώτατο: Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει κάθε εξουσία να λειτουργεί ως εποπτική Αρχή

Απόφαση–σταθμό από Ανώτατο: Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει κάθε εξουσία να λειτουργεί ως εποπτική Αρχή

Μια απόφαση-σταθμό εξέδωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, επικυρώνοντας την εποπτική εξουσία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και το δικαίωμά του να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

BEST OF TOTHEMAONLINE