Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην Ελλάδα - Εκκενώνονται δύο χωριά

Νέα μεγάλη πυρκαγιά στην Ελλάδα - Εκκενώνονται δύο χωριά

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη δημοτική κοινότητα Ευπαλίου στον Δήμο Δωρίδος Φωκίδας κοντά στα χωριά Κλήμα και Μαγούλα.

Η Πυροσβεστική έδωσε λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα της Κυριακής (1/9) εντολή για προληπτική εκκένωση δύο χωριών λόγω των πυκνών καπνών, που είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στους κατοίκους τους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους, είναι ηλικιωμένοι. Πρόκειται για τα χωριά Κλήμα και Μαγούλα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το Protothema.gr είναι κοντά στην Κουκουρα και κατευθύνεται προς την Μαγούλα Δωρίδας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα της Πυροσβεστικής με 63 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου με 15 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη, δύο PZL, δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν δύο μηχανήματα έργου και δύο υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE