ΚΟΣΜΟΣ

Χάος λόγω του τυφώνα Dorian - Κατευθύνεται προς Φλόριντα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χάος λόγω του τυφώνα Dorian - Κατευθύνεται προς Φλόριντα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο τυφώνας Dorian, αναβαθμισμένος στην κατηγορία 5, έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις Μπαχάμες, ανακοίνωσε το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες.

Ο ισχυρότατος τυφώνας κατευθύνεται πλέον προς τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, καλύποντας πέντε μίλια απόσταση κάθε ώρα.

Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα έχουν τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού», καθώς ετοιμάζονται να κλείσουν τα λιμάνια τους, να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και να εκκενώσουν παράκτιες περιοχές, προκειμένου να αποφύγουν ανθρώπινες απώλειες.

Οι άνεμοι του φαινομένου κατηγορίας 5 σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα!

Οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι στο σύμπλεγμα νησιών Αμπάκος, όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, τα αυτοκίνητα έχουν βρεθεί αναποδογυρισμένα, ενώ έχουν σπίτια έχουν διαλυθεί από την μανία του ανέμου.

Εκκενώνουν περιοχές σε Φλόριντα και Νότια Καρολίνα

Ο τυφώνας είναι στην κατηγορία 5, που είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στη σχετική κλίμακα και από νωρίς οι ειδικοί έκαναν λόγο για έναν τυφώνα που θα φέρει «τεράστιες ζημιές» και είναι «επικίνδυνος για τον άνθρωπο».

Στις ΗΠΑ αναμένουν τον τυφώνα την Δευτέρα το βράδυ, με τις Πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας, να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, έδωσε εντολή για άμεση και υποχρεωτική εκκένωση του νότιου τμήματος της Πολιτείας, ενώ σε άλλες περιοχές οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους και αδειάζουν τα ράφια σε σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, στην Φλόριντα έχουν ετοιμάσει ειδικούς χώρους ήδη, προκειμένου να έχουν στέγη όσοι αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακυρώνουν πτήσεις - Κλείνουν λιμάνια

Την Κυριακή (1/9), ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί διοδίων θα παραμείνουν κλειστοί, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποχώρηση των οχημάτων σε περίπτωση που δοθεί διαταγή για άμεση εκκένωση στους κατοίκους.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Palm Beach County ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία του τη Δευτέρα (2/9). Ωστόσο, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο Μελβούρνης δεν θα κλείσει όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, αλλά θα εκτιμηθεί η κατάσταση για τις πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Ήδη ένας ικανός αριθμός πτήσεων έχει ακυρωθεί για τη Δευτέρα (2/9) και αναμένεται νέα ανακοίνωση για τις επόμενες ώρες και μέρες.

Το λιμάνι Canaveral διέκοψε την εμπορική του κίνηση από το Σάββατο και το λιμάνι του Μαϊάμι έκλεισε για όλη την κυκλοφορία πλοίων από την Κυριακή.

Η πορεία του Dorian

O Dorian καλύπτει πέντε μίλια απόσταση την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα 24ωρο θα έχει καλύψει μία απόσταση 120 μιλίων προς τις ακτές των ΗΠΑ. Από σήμερα, ωστόσο, προβλέπεται ότι θα αρχίσει να εξασθενεί. Για σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται να πέσει σε κατηγορία 4. Ο τυφώνας δεν θα κατευθυνθεί, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, προς την ενδοχώρα στη Φλόριντα, θα επηρεάσει ωστόσο, σε επίπεδο κατηγορίας 4, τις ακτές του Παλμ Μπιτς και του Μαϊάμι.

Το κύριο μέτωπο της καταιγίδας θα μείνει στη θάλασσα και θα κατευθυνθεί την Τρίτη, εξασθενημένος σε επίπεδο 3, παράλληλα με τις ακτές της Μελβούρνης και του Ορλάντο. Την Τετάρτη, θα συνεχίσει την πορεία του ως κατηγορία 3 προς το Τζάκσονβιλ και από την Πέμπτη, πέφτοντας σε κατηγορία 2, θα αρχίσει να επηρεάζει την Τζόρτζια. Την Παρασκευή θα έχει εξασθενήσει σε κατηγορία 1, ωστόσο θα πέσει πάνω στο ακρωτήριο Hatteras, στη Νότια Καρολίνα.

Η εξασθένηση σε κατηγορία 1 δεν σημαίνει ότι τα φαινόμενα θα είναι ήπια. Κάθε άλλο, καθώς προβλέπονται άνεμοι με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 100 μίλια την ώρα. Αυτό που περιμένουν οι μετεωρολόγοι, είναι ο τυφώνας να κινηθεί στη θάλασσα, ανοιχτά των ακτών, επηρεάζοντας τις παράκτιες περιοχές σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, με τα άκρα του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top