Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Λονδίνο

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Λονδίνο

Περισσότερο λάδι στη φωτιά της συζήτησης περί πιθανής προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη Βρετανία από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον έχει ρίξει η ανακοίνωση ότι το υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως αργά το απόγευμα την Δευτέρα 02/09.

Συνήθως η εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γίνεται την Τρίτη.

Η έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να επικεντρωθεί στο ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην προσπάθεια που θα κάνουν από αύριο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και ορισμένοι Συντηρητικοί βουλευτές να περάσουν νόμο κατά του Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει προειδοποιήσει τους «αντάρτες» Συντηρητικούς, που υπολογίζονται σε περίπου 20, ότι θα αποπεμφθούν από το κόμμα αν συνταχθούν με την αντιπολίτευση.

Η υλοποίηση αυτής της απειλής θα συνεπαγόταν απώλεια της πλειοψηφίας της μόνο μίας έδρας που έχει στη Βουλή η κυβέρνηση Τζόνσον.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE