Έργα τέχνης και οπτικοακουστικό υλικό αντάλλαξαν η ε/κ και η τ/κ πλευρά

Έργα τέχνης και οπτικοακουστικό υλικό αντάλλαξαν η ε/κ και η τ/κ πλευρά

Η Τεχνική Επιτροπή Πολιτισμού ανακοίνωσε την Τρίτη 03/09 την ανταλλαγή έργων τέχνης και οπτικοακουστικού υλικού ανάμεσα στις δύο κοινότητες, που έλαβε χώρα σήμερα στην προστατευόμενη περιοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, αναφέρει ότι η ανταλλαγή ακολουθεί συμφωνία που έγινε μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη στις 26 Φεβρουαρίου 2019 και η οποία προνοεί επιστροφή από την τουρκοκυπριακή πλευρά πινάκων Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών και από την ελληνοκυπριακή πλευρά οπτικοακουστικού υλικού Τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών, από τα αντίστοιχα αρχεία τους.

Οι πίνακες και το οπτικοακουστικό υλικό θα προετοιμαστούν για μια έκθεση που θα ανοίξει για το κοινό σε εύθετο χρόνο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Τραμπ  επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Ο Τραμπ επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα», ενώ την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE