ΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αυτό είναι το κόστος του BREXIT χωρίς σύμφωνία- Τεράστιο το ποσό

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αυτό είναι το κόστος του BREXIT χωρίς σύμφωνία- Τεράστιο το ποσό

Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια εμπορική συμφωνία θα κοστίσει στην Βρετανία τουλάχιστον 16 δισεκατομμύρια δολάρια (14,6 δισ. ευρώ) σε εξαγωγικές απώλειες και πιθανώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη τις έμμεσες επιπτώσεις, ανέφερε την Τρίτη 3/9 μια έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη (ΔΗΕΕΑ).


"Η έρευνα της ΔΗΕΕΑ τονίζει ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία (no-deal Brexit) θα έχει ως αποτέλεσμα απώλειες τουλάχιστον 16 δισεκ. δολαρίων στις βρετανικές εξαγωγές, που ισοδυναμεί σε απώλειες περίπου 7% στις συνολικές εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ", λέει η έκθεση.

"Αυτές οι απώλειες θα να είναι πολύ μεγαλύτερες εξαιτίας των μη δασμολογικών μέτρων, των διασυνοριακών ελέγχων και την επακόλουθη διαταραχή των δικτύων παραγωγής ΗΒ-ΕΕ", προσθέτει η ΔΗΕΕΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top