Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, φαίνεται να διαβίβασε στον Μουσταφά Ακιντζί αντιπρόταση για τη διαχείριση του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος, φαίνται να πρότεινε δημιουργία λογαριασμού, όπου θα κατατίθενται τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου, που θα αναλογούν και στους Τουρκοκύπριους. Βάσει της πληθυσμιακής αναλογίας οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται το 18% και οι Ελληνοκύπριοι το 82%.

Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να λάβουν χρήματα μετά το 2022.

Μοναδική προϋπόθεση που φαίνεται να έθεσε ο Πρόεδρος, είναι η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να συμφωνηθούν όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Τουρκίας.

Την πρόταση του Προέδρου, επιβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πίσω στην «παλιά του γειτονιά» ο Γιώργος Μαζωνάκης - Δείτε βίντεο από τη λαϊκή αγρυπνία

Πίσω στην «παλιά του γειτονιά» ο Γιώργος Μαζωνάκης - Δείτε βίντεο από τη λαϊκή αγρυπνία

Σήμερα, στις 19:30 ξεκίνησε η «λαϊκή αγρύπνια» για τον Γιώργο Μαζωνάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νίκαιας, όπου φίλοι και άνθρωποι που τον αγάπησαν =έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσουν από κοντά.