Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Πρόταση Προέδρου Αναστασιάδη για Φυσικό Αέριο και Τ/κ – Θέτει όρο σε Τουρκία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, φαίνεται να διαβίβασε στον Μουσταφά Ακιντζί αντιπρόταση για τη διαχείριση του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος, φαίνται να πρότεινε δημιουργία λογαριασμού, όπου θα κατατίθενται τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου, που θα αναλογούν και στους Τουρκοκύπριους. Βάσει της πληθυσμιακής αναλογίας οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται το 18% και οι Ελληνοκύπριοι το 82%.

Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να λάβουν χρήματα μετά το 2022.

Μοναδική προϋπόθεση που φαίνεται να έθεσε ο Πρόεδρος, είναι η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να συμφωνηθούν όρια των ΑΟΖ Κύπρου και Τουρκίας.

Την πρόταση του Προέδρου, επιβεβαίωσε και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE