ΔΙΕΘΝΗ

Νόμιμη η αναστολή του βρετανικού κοινοβουλίου σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Νόμιμη η αναστολή του βρετανικού κοινοβουλίου σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για περίπου πέντε εβδομάδες από την επόμενη εβδομάδα δεν παραβαίνει το νόμο.

Αυτό έκρινε το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Εδιμβούργου, εξετάζοντας προσφυγή 75 βουλευτών και λόρδων.

Ο δικαστής λόρδος Ντόχερτι είπε εξηγώντας το σκεπτικό του ότι η απόφαση για αναστολή του κοινοβούλιου αφορά τους πολιτικούς και όχι τα δικαστήρια.

«Δεν αποδέχομαι τον ισχυρισμό ότι η αναστολή αντίκειται στο κράτος δικαίου. Η εξουσία για αναστολή είναι προνομιακή εξουσία και ο πρωθυπουργός έχει τη δύναμη σύστασης προς τη μονάρχη ως προς την άσκηση αυτής», συμπλήρωσε.

Η βουλευτής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας Τζοάνα Τσέρι, επικεφαλής των εναγόντων, προανήγγειλε υποβολή έφεσης κατά της απόφασης.

Αντίστοιχη προσφυγή εξετάζεται και από δικαστήριο του Μπέλφαστ.

Ακόμα μία προσφυγή, με τον πρώην πρωθυπουργό σερ Τζον Μέιτζορ μεταξύ των εναγόντων, θα εξεταστεί την Πέμπτη από το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top