ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στους «16» με ανατροπή το Πουέρτο Ρίκο!

Στους «16» με ανατροπή το Πουέρτο Ρίκο!

To Πουέρτο Ρίκο ολοκλήρωσε τo μεγάλο comeback  απέναντι στην Τυνησία που έμεινε χωρίς πόντο στα τελευταία 4:34, επικρατώντας με σκορ 67-64 κι εξασφαλίζοντας την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Η Τυνησία έχασε τεράστια ευκαιρία να γίνει η μόνη αφρικανική ομάδα που προκρίνεται στους «16» της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας παράλληλα την καλύτερη θέση μεταξύ των εκπροσώπων της «μαύρης ηπείρου» που ισοδυναμεί με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο… Η πρωταθλήτρια Αφρικής μπλόκαρε στην επίθεση απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο και το τρίποντο του Μπράουν στα 5″ για το τέλος έστειλε την εθνική του στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον το Πουέρτο Ρίκο σχηματίζει νέο όμιλο στην επόμενη φάση μαζί με την Ισπανία, τη Σερβία και την Ιταλία.

Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, εκεί όπου ο Μάικλ Ρολ σκόραρε για το 6-11 στο 5:07 και στη συνέχεια ο Σαλάχ Μέζρι ανέβασε τη διαφορά στο +6, κάνοντας το 8-14. Το Πουέρτο Ρίκο αντέδρασε άμεσα, προηγήθηκε 17-16 με τον Αζάια Πινέιρο και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ του 17-16. Οι Πορτορικανοί επέβαλαν τον ρυθμό τους, προηγήθηκαν 36-28 με τον Άνχελ Ροντρίγκεθ και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 38-32 όμως η Τυνησία βελτίωσε την άμυνα της, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη κι ανέκτησε το προβάδισμα με το γκολ – φάουλ του Χαντιντάνε (42-43, 25:19), κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο 52-55. Ο Ρομντχάνε έκανε το 59-64 στα 4:34 για το τέλος όμως η Τυνησία… μπλόκαρε επιθετικά, το Πουέρτο Ρίκο αντέδρασε και το τρίποντο του Γκάρι Μπράουν στα 5″ για το φινάλε έκανε το 67-64! Το τρίποντο… απελπισίας του Ρομτνχάνε με τη λήξη δεν βρήκε στόχο και το Πουέρτο Ρίκο πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 38-32, 52-55, 67-64.

 

Πηγή: Gazzetta.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top