Γενί Σαφάκ: 'Στο χείλος θερμού επεισοδίου έφτασαν στις 4/9 Ελλάδα - Τουρκία λόγω NAVTEX'

Γενί Σαφάκ: 'Στο χείλος θερμού επεισοδίου έφτασαν στις 4/9 Ελλάδα - Τουρκία λόγω NAVTEX'

Στο χείλος θερμού επεισοδίου έφτασαν τις 4 Σεπτεμβρίου Ελλάδα και Τουρκία στην Μεσόγειο μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου λόγω της έκδοσης δύο παράλληλων NAVTEX, ωστόσο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ‘η Ελλάδα δεν τόλμησε να παραβιάσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα’.

Στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο “Πρόσεξε μην πλησιάσεις” γράφει ότι έφερε στο χείλος θερμού επεισοδίου η έκδοση δύο παράλληλων NAVTEX από το ελληνικό και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ταυτόχρονα για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί ως μέρος της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πρώτα η Τουρκία κήρυξε NAVTEX στις 29 Αυγούστου και ακολούθησε κήρυξη NAVTEX από την Ελλάδα στις 30 Αυγούστου ως απάντηση. Ωστόσο η Τουρκία ανταπάντησε προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι πρόκειται για περιοχή της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ και ότι είναι άκυρη η ελληνική NAVTEX. Η Αθήνα δεν απάντησε σε αυτή την ανακοίνωση, ούτε και το πολεμικό ναυτικό της αντέδρασε,

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ αν καιστις 4 Σεπτεμβρίου ανέβηκε η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο ‘νότιο σύνορο της Γαλάζιας Πατρίδας’, τελικά η Αθήνα δεν τόλμησε να ξεπεράσει τα όρια που χάραξε η Άγκυρα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.

BEST OF TOTHEMAONLINE