Ακιντζί: Οι πλευρές συμφωνούν ότι η προσπάθεια θα συνεχισθεί

Ακιντζί: Οι πλευρές συμφωνούν ότι η προσπάθεια θα συνεχισθεί

Δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι ολοκληρώσαμε τους όρους αναφοράς , οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί βρισκόταν στον Άγιο Επικτητο Κερύνειας σε φεστιβάλ και ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Μπαϊράκ σχετικά με την άτυπη δεξίωση της κ. Λουτ και τις επαφές με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ. Οι συναντήσεις με την κ. Λουτ ήταν εντατικές και εποικοδομητικές, είπε ο Τ/κ ηγέτης, προσθέτοντας ότι ο βασικός στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν η ολοκλήρωση των όρων αναφοράς. «Δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι τους ολοκληρώσαμε».

Η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των όρων αναφοράς θα συνεχισθεί, σε αυτό το θέμα υπάρχει συμφωνία των πλευρών, είπε. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βγει ένα επιτυχές αποτέλεσμα από την εργασία που έγινε και να ολοκληρωθούν οι όροι αναφοράς που θα αποτελούν ένα νέο σημείο αρχής».

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι θα έχει προς το τέλος του μήνα συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, η ώρα και η ημερομηνία της οποίας όμως δεν έχει ακόμα καθορισθεί. «Ο κ. Γκουτέρες θέλει να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση. Δεν προβλέπω ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εργασιών της ΓΣ των ΗΕ. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια ημερομηνία μετά το τέλος της ΓΣ».

Μετά το τέλος της ΓΣ του ΟΗΕ, συνέχισε, θα συνεχιστεί και η προσπάθεια της κ. Λουτ οποία θα δει και τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στήριξη Χριστοδουλίδη σε Ζελένσκι: Σχεδιάζει επίσκεψη στο Κίεβο τον Δεκέμβρη ο ΠτΔ

Στήριξη Χριστοδουλίδη σε Ζελένσκι: Σχεδιάζει επίσκεψη στο Κίεβο τον Δεκέμβρη ο ΠτΔ

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε σήμερα στην πρωτεύουσα της Δανίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, όπως ανέφερε η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλενα Ραουνά.