Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα οι γονείς στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας – «Στρεψοδίκησε» το Υπουργείο

Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα οι γονείς στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας – «Στρεψοδίκησε» το Υπουργείο

Επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για απεργιακά μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι Σύνδεσμοι Γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Δεν λύθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούσαν την ομαλή έκβαση της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σολέας.

Όπως πληροφορούμαστε ενώ το αίτημα των Συνδέσμων Γονέων των δυο σχολείων για δημιουργία τμημάτων για τα μαθήματα κατεύθυνσης της Α’ Λυκείου, το ζήτημα με τον διαχωρισμό των τμημάτων της Α’ Γυμνασίου φέρεται να «σκάλωσε» με το Υπουργείο να αλλάζει στάση.

Ενώ όλοι – Σύνδεσμοι Γονέων, Εφορίες και ακαδημαϊκοί – περίμεναν να λάβουν τις γραπτές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο το Υπουργείο ήρθε να τα «αλλάξει» ελαφρώς.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα των Γονέων του Γυμνασίου Σολέας για διαχωρισμό των τμημάτων της Α’ Γυμνασίου σε τρία, ωστόσο προχώρησε στον διαχωρισμό τους σε δυο τμήματα και στα μαθήματα των Μαθηματικών και Νέων Ελληνικών να «σπάει» σε τρία.

Ήδη ο Σύνδεσμος Γονέων επικοινώνησε με τον αρμόδιο επιθεωρητή και αναμένει τη θετική απάντησή του στο αίτημά τους, ενώ στην αντίθετη περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου Σολέας προειδοποιεί με επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ήταν καλεσμένος το Σαββατοκυρίακο 7-8/09 σε εκδήλωση στην κοινότητα της Ευρύχου, όπου ανέφερε μπροστά σε 500 άτομα πως τα αιτήματα των Συνδέσμων Γονέων έγιναν δεκτά, ενώ στη συνέχεια οι οδηγίες «άλλαξαν».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ανεξαρτητοποίηση βουλευτών και το πολιτικό κόστος – Όταν οι διαφωνίες γίνονται ρήξεις

Η ανεξαρτητοποίηση βουλευτών και το πολιτικό κόστος – Όταν οι διαφωνίες γίνονται ρήξεις

Η επίσημη ενημέρωση της Ολομέλειας από την Πρόεδρο της Βουλή των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις επιβεβαίωσε και θεσμικά την  πολιτική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE