Επισήμως νόμος το αίτημα αναβολής του Brexit - Παραίτηση Μπέρκοου

Επισήμως νόμος το αίτημα αναβολής του Brexit - Παραίτηση Μπέρκοου

Νόμος του κράτους έγινε και επίσημα η υποχρέωση του Βρετανού Πρωθυπουργού να ζητήσει νέα τρίμηνη αναβολή του Brexit, εφόσον δεν προκύψει συμφωνία με την ΕΕ έως τις 19 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων, λόρδος Φαόυλερ, το σχετικό νομοσχέδιο έλαβε το απόγευμα την τυπική βασιλική έγκριση.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το πόστο του στις 31 Οκτωβρίου, εκτός αν διεξαχθούν νωρίτερα πρόωρες εκλογές, οπότε δεΝ θα διεκδικήσει εκλογή.

Ήδη το Συντηρητικό Κόμμα, με το οποίο έχει εκλεγεί ο κ. Μπέρκοου, είχε ανακοινώσει ότι θα στηρίξει άλλον υποψήφιο στην εκλογική περιφέρειά του.

Οι Τόρις είναι εξοργισμένοι με τη στάση του κ. Μπέρκοου στο Brexit, καθώς στήριξε όλες τις προσπάθειες των φιλοευρωπαίων βουλευτών.

Όπως είπε με νόημα, προσπάθησε να είναι το backstop των βουλευτών των πίσω εδράνων. 

Προειδοποίησε επίσης ότι η υποβάθμιση του κοινοβουλίου αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους τους βουλευτές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE