ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα: Αποικιοκρατική πολιτική Τσαβούσογλου με ρατσιστικές δηλώσεις

Τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα: Αποικιοκρατική πολιτική Τσαβούσογλου με ρατσιστικές δηλώσεις

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ως αποικιοκράτης Υπουργός, επισκέφθηκε την Καρπασία, και με ρατσιστικές, διαχωριστικές και ενάντια στη λύση δηλώσεις, αλλά και δηλώσεις που μειώνουν τους Τ/κ, έδειξε ποιό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον της εξουσίας του ΑΚΡ για την Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα που θεωρεί ότι με αυτές τις δηλώσεις φάνηκε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση των Τ/κ, αλλά αυτή που παίρνει τις αποφάσεις είναι η Τουρκία.

 
Σε ανακοίνωσή της, η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα αναφέρει ότι η Τουρκία δείχνει ότι θέλει τον 21ο αιώνα να συνεχίσει την πολιτική του κατακτητή και του αποικιοκράτη, λέγοντας ότι η συγκέντρωση στην Καρπασία όπου ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε «πολίτες μου», είχε πολιτικό στόχο να συγκεντρώσει ψήφους για πολιτικά κόμματα που ίδρυσε η τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα (εννοώντας το κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι).
 
Το «προξενείο» που θέλει η Τουρκία να ανοίξει σε κτίριο που είναι της συντεχνίας Tel-Sen (συντεχνία των εργαζομένων στο «τμήμα τηλεπικοινωνιών»), συνέχισε, είναι ακόμη μια επίδειξη «της επεκτατικότητας, της αποικιοκρατίας και του ότι η τ/κ διοίκηση είναι μια μαριονέτα».
 
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Κύπρος είναι δική μας πατρίδα, είναι καθήκον μας να την επανενώσουμε, να βγούμε ενάντια στους αποικιοκράτες, να θέλουμε λύση και ειρήνη, αναφέρει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.
 
Καλούμε και τα πολιτικά κόμματα που σιώπησαν να εναντιωθούν στους αποικιοκράτες και να αναλάβουν το καθήκον τους για τα κοινοτικά δικαιώματα, καταλήγει.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top