Τουλάχιστον επτά άμαχοι νεκροί μετα από αεροπορικό πλήγμα στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον επτά άμαχοι νεκροί μετα από αεροπορικό πλήγμα στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Μαϊντάν Ουαρντάκ, δυτικά της Καμπούλ, σε αεροπορικό βομβαρδισμό των δυνάμεων των ΗΠΑ που επιχειρούν στο Αφγανιστάν, ανέφερε αφγανικός ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός τη Δευτέρα 9/9.

Το πλήγμα έγινε αργά το απόγευμα της Κυριακής, καθώς κάτοικοι του χωριού Τάνγκι Νταρί, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της επαρχίας, της Σαγιενταμπάντ, επέστρεφαν στα σπίτια τους από μια κηδεία με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TOLOnews, κάτοικοι της επαρχίας ζήτησαν από τις αρχές να διενεργηθεί έρευνα για τον βομβαρδισμό. Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο παιδιά, κατά την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν είχε κάνει αρχικά λόγο περί αεροπορικού πλήγματος στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννιά μέλη των Ταλιμπάν στη Μαϊντάν Ουαρντάκ.

Η βία στο Αφγανιστάν κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα, παρότι οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν ενέτειναν τις διαπραγματεύσεις τους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επέτρεπε στην Ουάσινγκτον να αποσύρει σταδιακά τα αμερικανικά στρατεύματα από την αφγανική επικράτεια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι συνομιλίες με τους ισλαμιστές αντάρτες διακόπτονται, ενώ χθες Δευτέρα είπε ότι οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν οριστικά, είναι "νεκρές", κατά τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

LIVE: Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν ότι δεν αφήνει το πετρέλαιο να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ - «Δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε»

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE