ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχάμες: Στους 2.500 οι αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν

Μπαχάμες: Στους 2.500 οι αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν

Στους 2.500 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του καταστροφικού κυκλώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, επισημαίνοντας όμως ότι στον αριθμό αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνονται και άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε διάφορα καταφύγια στα νησιά.


"Ο κατάλογος αυτός δεν έχει ελεγχθεί με βάση τα αρχεία εκείνων που μένουν σε καταφύγια ή που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Η διαδικασία σύγκρισης των βάσεων δεδομένων είναι σε εξέλιξη", εξήγησε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγόντων, Καρλ Σμιθ.

Χιλιάδες άνθρωποι ζουν τις τελευταίες ημέρες σε καταφύγια στα νησιά των Μπαχαμών. Επισήμως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μόνο 50 ανθρώπων, όμως οι αρχές προειδοποιούν ότι ο απολογισμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά.

Ο Ντόριαν πέρασε από τις Μπαχάμες την περασμένη εβδομάδα και ήταν ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχεουν πλήξει ποτέ την Καραϊβική.

Ο Σμιθ είπε ότι περίπου 5.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και στάλθηκαν στο Νιου Πρόβιντενς. λχει μειωθεί πάντως σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν από τις αρχές να τους απομακρύνουν.

Οι πτήσεις αεροσκαφών από το νησί Αμπάκο αναμένεται να ξαναρχίσουν αργότερα σήμερα, σε περιορισμένο αριθμό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top