ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά κοντά στον Σταυρό της Ψώκας

ΠΑΦΟΣ: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά κοντά στον Σταυρό της Ψώκας

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 15:40 το απόγευμα του Σαββάτου 14/09 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 της ίδιας μέρας στην τοποθεσία «Μούττη του Τόρνου», κοντά στον Σταυρό της Ψώκας, εντός του κρατικού δάσους Πάφου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά, που έκαψε δυο δεκάρια θαμνώδους βλάστησης, προκλήθηκε από πτώση κεραυνού, και για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν αμέσως ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών αποτελούμενες από 10 πυροσβεστικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και δύο από τα ελικόπτερα που εκμισθώνει η Δημοκρατία, καθώς και ένας εκσκαφέας.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς θα παραμείνουν δυνάμεις σε επιφυλακή για πιθανή αναζωπύρωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.