Μητσοτάκης: «Η πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας»

Μητσοτάκης: «Η πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας»

Ως μια κίνηση που ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το αίτημα της Ελλάδας να αποπληρώσει πρόωρα το ακριβό μέρος του δανείου της από το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε σήμερα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τις επιστολές με το σχετικό αίτημα της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή του συγκεκριμένου μέρους του δανείου της από το ΔΝΤ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Πρωθυπουργός υπογραμμίζει τη σημασία της συγκεκριμένης εξέλιξης, σημειώνοντας ότι «η κίνηση αυτή ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας, βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και εξοικονομεί πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις είπε ότι στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όταν επανέλαβε, σε δηλώσεις του την Κυριακή, την ετοιμότητά του, ακόμα και την ερχόμενη βδομάδα να προσέλθει σε μια διευρυμένη διάσκεψη, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να αποδείξουν στην πράξη την ετοιμότητά τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE