Άσκηση του τουρκικού στρατού σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Άσκηση του τουρκικού στρατού σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Άσκηση με την ονομασία “Αποφασιστικότητα 2019” πραγματοποιεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ο τουρκικός στρατός σε Μεσόγεο και Αιγαίο με την χρήση πραγματικών πυρών.

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η άσκηση της Τουρκίας “Αποφασιστικότητα 2019” ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν υπό την διοίκηση των Ναυτικών Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας φρεγάτες, κορβέτες, τορπιλάκατοι, αμφίβια πλοία, υποβρύχια, θαλάσσια ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποβρύχια. Υπό τη διοίκηση των τουρκικών Δυνάμεων Ξηράς θα συμμετέχουν επιθετικά ελικόπτερα και υπό τη διοίκηση της τουρκικής Αεροπορίας επιθετικά και άλλα αεροσκάφη.


Η άσκηση ξεκίνησε από το Γκιόλτουσκ, Έρντεκ Φωκαία και Ακσάζ της Τουρκίας και χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά. Επίσης ανοιχτά της Μερσίνας και της Αττάλειας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές ασκήσεις .

Aπό ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.