Μήνυμα Γκουτέρες σε Αναστασιάδη- Ακιντζί: Πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία τουλάχιστον στους όρους αναφοράς

Μήνυμα Γκουτέρες σε Αναστασιάδη- Ακιντζί:  Πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία τουλάχιστον στους όρους αναφοράς

Την ελπίδα να μπορέσουν να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, οι οποίες αυτή τη φορά να είναι διαφορετικές από το παρελθόν, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Τη δήλωση αυτή έκανε απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με την ευκαιρία της έναρξης της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


«Το μήνυμά μου είναι πως είναι πολύ σημαντικό να έλθουν ταχέως σε συμφωνία στους όρους αναφοράς για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες αυτή τη φορά να είναι διαφορετικές από το παρελθόν. Αυτό είναι το μήνυμά μου σ’ όλους τους ηγέτες που θα συναντήσω. Είναι καιρός να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στους όρους αναφοράς, στη βάση του έργου που έγινε, κυρίως στο Κραν Μοντανά. Γιατί πιστεύω σθεναρά ότι η πολιτική διαδικασία χρειάζεται να επανεκκινήσει».
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξήγησε ότι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό και για τα μέρη.

«Βλέπω αρκετή ανυπομονησία, από το Συμβούλιο Ασφαλείας, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει πρόοδος και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να καταλάβουν τα μέρη ότι θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία, τουλάχιστον στους όρους αναφοράς», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

Οι ήρωές μας ορίζουν το χρέος και την ευθύνη όλων μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, δήλωσε, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Αναφερόμενος στην κάθοδο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σύγκληση διευρυμένης διάσκεψης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο όπου διακόπηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE