Διμερή συνεργασία και τιμές καινοτόμων φαρμάκων θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου-Ελλάδας

Διμερή συνεργασία και τιμές καινοτόμων φαρμάκων θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου-Ελλάδας

Τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας θα συζητήσουν στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο ομόλογός του, Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας, εξετάζοντας παράλληλα την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας για κοινές τιμές στα καινοτόμα φάρμακα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Ιωάννου αναχωρεί για την Αθήνα την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας για θέματα που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους, και θα εξετάσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής της διμερούς συνεργασίας, προστίθεται.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων, θα βρεθεί η πορεία υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ’, καθώς και η επέκτασή της σε άλλα φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπεία άλλων ασθενειών.
 
Παράλληλα, θα συζητηθούν άλλα ζητήματα, όπως είναι η αξιολόγηση και η αναγνώριση ειδικοτήτων και Κλινικών, η εκπαίδευση ιατρών και άλλοι τομείς της Υγείας, στις οποίες υπάρχει προοπτική για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE