Ηχηρή παρέμβαση Φουρλά στο Ευρωκοινοβούλιο- 'Έφτασε η ώρα για μέτρα κατά της Τουρκίας'

Ηχηρή παρέμβαση Φουρλά στο Ευρωκοινοβούλιο- 'Έφτασε η ώρα για μέτρα κατά της Τουρκίας'

Έστραψε και βρόντηξε ο Λουκάς Φουρλάς στο Ευρωκοινοβούλιο. Ηχηρή παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Λουκά Φουρλά στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση για την κατάσταση στην Τουρκία. Καλέι για την άμεση επιβολή μέτρων

 

Σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Τουρκία, ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Λουκάς Φουρλάς, ανέφερε:

«Έχω ακούσει σήμερα πάρα πολλές διαπιστώσεις και πάρα πολλά συμπεράσματα. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα για μέτρα. Είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχω σχεδόν την ίδια ηλικία με την εισβολή των Τούρκων στην πατρίδα μου και σας το λέω πολύ ειλικρινά ως Κύπριος Ευρωβουλευτής έχω κουραστεί, έχω χορτάσει από φραστική συμπαράσταση και από ψηφίσματα, τα οποία η Τουρκία πετά στον κάλαθο των αχρήστων.

Είμαστε έτοιμοι ως Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουμε μέτρα, αποφασιστικά, διότι είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Ερντογάν; Ας το πράξουμε. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το κάνουμε.

Θύμα της πολιτικής αυτής που συζητούμε σήμερα είναι και η χώρα μου. Τα τουρκικά γεωτρύπανα, αυτή την ώρα που συζητούμε, αγνοώντας το δίκαιο και τους νόμους, με την υποστήριξη του πολεμικού ναυτικού, έχουν περικυκλώσει την πατρίδα μου.


Την ίδια ώρα, προχωρούν σε εποικισμό της Αμμοχώστου, αγνοώντας κάθε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτή η πειρατική συμπεριφορά δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανέναν. Ζητώ να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας, ώστε να παρθούν μέτρα για να επιφέρουν κόστος στο καθεστώς Ερντογάν. Πρέπει επιτέλους να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα πως η κάθε παράνομη ενέργεια θα έχει κόστος και αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεργασία και ειρήνη και όχι τουρκικά νταϊλίκια. Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μας, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της τουρκικής πειρατείας στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE