Στη Νέα Υόρκη με τον ΠτΔ ο Υπ. Γεωργίας για τη Σύνοδο Κορυφής ΟΗΕ για το Κλίμα

Στη Νέα Υόρκη με τον ΠτΔ ο Υπ. Γεωργίας για τη Σύνοδο Κορυφής ΟΗΕ για το Κλίμα

Την πρωτοβουλία της Κύπρου για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα για αυτό τον σκοπό στη Νέα Υόρκη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

 

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, θα παρουσιαστεί, μαζί με τις πρωτοβουλίες και άλλων χωρών, η πρωτοβουλία της Κύπρου για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Γεωργίας θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο Προέδρος Αναστασιάδης, να αναλάβει η Κύπρος συντονιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στόχος της πρωτοβουλίας της Κύπρου είναι να καταρτιστεί ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής, για την υποστήριξη των χωρών της στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Καδής θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής προκειμένου να παρουσιάσει την πρωτοβουλία της Κύπρου και να τους ενημερώσει για την πρόοδο και τις τελευταίες εξελίξεις.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις οικογένειες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν τις δολοφονίες των δύο ηρώων, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE