ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το σίριαλ στη Μισιαούλη και Καβάζογλου – Προκηρύχθηκε διαδικασία προσφορών

Συνεχίζεται το σίριαλ στη Μισιαούλη και Καβάζογλου – Προκηρύχθηκε διαδικασία προσφορών

"Εχουν ήδη προκηρυχθεί προσφορές και αναμένουμε υποβληθούν και να αξιολογηθούν, ώστε το έργο ανάπλασης της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου να προχωρήσει το συντομότερο και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που απαιτούνται για εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά ταμεία" δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος προχώρησε σε διακοπή του συμβολαίου με τον υφιστάμενο εργολάβο, λόγω καθυστέρησης στις εργασίες και σύναψη νέας τροποποιητικής συμφωνίας, σύμφωνα με την οποίαν ο εργολάβος θα παραδώσει ολοκληρωμένες τις εργασίες μόνο για τη φάση Α1, στις 15 Νοεμβρίου 2019, και θα απαλλαγεί από την εκτέλεση του υπόλοιπου έργου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως ο Δήμος έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί το έργο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και με στόχο να μην χαθεί το τεράστιο κονδύλι των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ.

Απαντώντας σε όσους αναφέρονται στη μεγάλη χρονική διάρκεια του έργου, ο κ. Νικολαϊδης υπενθύμισε πως, πέραν της καθυστέρησης από τον υφιστάμενο εργολάβο, "το έργο έχει μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κλείνει πλήρως ο δρόμος ".

Σεβόμαστε, συνέχισε, τους καταστηματάρχες και γι’ αυτό η κυκλοφορία στο δρόμο δεν θα κλείσει σε καμία περίπτωση και σε κανένα χρονικό διάστημα, αφού θα είναι ανοικτή μια τουλάχιστον λωρίδα, όπως και οι προσβάσεις προς τα καταστήματα.

Σε παρατήρηση ότι οι καταστηματάρχες έχουν λάβει γνωμάτευση από ειδικούς πως το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών και όχι 17 μηνών, ο κ. Νικολαϊδης υπέδειξε ότι "το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί κάτω από τους 12 μήνες αν κλείσει πλήρως ο δρόμος, όμως εμείς σεβαστήκαμε το γεγονός πως δεν θέλουν οι καταστηματάρχες να κλείσει εντελώς ο δρόμος".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top