ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα είχε όλα εκτός νικητή!

Τα είχε όλα εκτός νικητή!

Σε ένα αγώνα που τα είχε όλα, εκτός νικητή, η ΑΕΚ αν και βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0 δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το ματς που έγινε στο Μακάρειο, να τελειώνει στην ισοπαλία 2-2.

Κάσες στο 16′ και Τρισκόφκσι με πέναλτι στο 26′ τα γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Σκοπιανό να γράφει ιστορία καθώς πέτυχε το 90ο του τέρμα σε θεσμό πρωταθλήματος με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ζαχαρίου στο 31′ και ο Αγιτέ στο 70′ με πανέμορφο γκολ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Αποβλήθηκε στο 51′ ο Τέτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα 15 λεπτά ήταν αναγνωριστικά αλλά και… νωθρά χωρίς να έχουμε κάτι το αξιόλογο στο παιχνίδι.

Mετά το πρώτο τέταρτο, όμως, το παιχνίδι πήρε «φωτιά».

Στην πρώτη φάση, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 16′ ο Τρισκόφκσι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Κίρεφ απέκρουσε ασταθώς και ο Κάσες από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι, έψαξαν αντίδραση και έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Αγιτέ και τον Οικονομίδη. Στο 20′ ο Γάλλος έκανε το πλασέ από κοντά όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο, ενώ ο Κύπριος μέσος έκανε το σουτ στο 21′ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να είναι σωστά τοποθετημένος και να μαζεύει.

Στο 26′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ακόμα ένα πέναλτι, το 7ο της σεζόν με τον Ιβάν Τρισκόφσκι, να εκτελεί, να ευστοχεί και να γράφει το 2-0 φτάνοντας παράλληλα τα 90 γκολ σε θεσμό πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, είχε απάντηση λίγο αργότερα με τον Ζαχαρίου. Συγκεκριμένα, στο 31′ ο Μπιλάλ εκτέλεσε το φάουλ με την ΑΕΚ να προσπαθεί να «παίξει» με το τεχνητό οφσάιντ, και ο Ζαχαρίου ανενόχλητος στην περιοχή πλάσαρε ιδανικά και μείωσε σε 2-1.

Έτσι το 2-1 «έκλεισε» το πρώτο μέρος.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ήταν η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ που είχε την πρώτη φάση. Ο Γιάννου στο 48′ πέρασε από δύο παίκτες, έκανε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε ψηλά έξω.

Στο 51′ τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Τέτε είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του αγώνα, και προσπάθησε να ρίξει ρυθμούς. Στο 68′ ο Γιάννου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1, όμως το πλασέ του Ελληνοαυστραλού μετά από εξαιρετική πάσα του Τρισκόφκσι, πέρασε μόλις έξω.

Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και βρήκε την ισοφάριση στο 70′ με ένα εξαιρετικό γκολ του Αγιτέ. Ο Γάλλος-Τονγκολέζος , με ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή ισοφάρισε σε 2-2. Με την ψυχολογία στα… ύψη οι γηπεδούχοι μπορούσαν να φέρουν «τούμπα» το ματς όμως το πλασέ του Βινίσιους, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τόνιο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος σε ένα χορταστικό παιχνίδι, που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής.

Ολυμπιακός (Χριστοδούλου): Κίρεφ, Ψάλτης, Σαμπίνια, Σιντιμπέ, Κικο, Ακόστα (88′ Νάνι), Οικονομίδης (72′ Βινίσιους), Ζαχαρίου, Μπιλάλ (67′ Κα), Ντουβεντρού, Αγιτέ

ΑΕΚ (Ιδιάκεθ): Τόνιο, Γκονσάλες, Γκαρσία, Πλάνιας, Θάντι, Τέτε, Σάστρε, Κάσες, Σπόλιαριτς (65′ Ραούλ), Γιάννου (78′ Τρουγιόλς), Τρισκόφσκι (90 Φλοριάν)

Στάδιο: ΜΑΚΑΡΕΙΟ
Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχαηλίδης Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γεώργιος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εκλογές στη Βρετανία: Νίκη των Εργατικών μετά από 14 χρόνια δείχνουν τα exit polls

Εκλογές στη Βρετανία: Νίκη των Εργατικών μετά από 14 χρόνια δείχνουν τα exit polls

Έκλεισαν οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νίκη των Εργατικών μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, δείχνουν τα exit polls.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top