ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στη Μύκονο Λιβανέζος ύποπτος για την αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της TWA το 1985

Συνελήφθη στη Μύκονο Λιβανέζος ύποπτος για την αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της TWA το 1985

Συνελήφθη την Πέμπτη 19/9στην Μύκονο 65χρονος Λιβανέζος ύποπτος για υπόθεση που εκκρεμεί επί 34 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο ύποπτος φέρεται να είναι άνδρας ο οποίος καταζητείται από τις διεθνείς αρχές για συμμετοχή στη Χεζμπολάχ, αεροπειρατεία σε σκάφος της εταιρίας TWA αλλά και τη δολοφονία αξιωματικού του αμερικανικού ναυτικού. 

 

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος εντοπίσθηκε στο λιμάνι της Μυκόνου καθώς τα στοιχεία προσομοιάζουν με αυτά που αναφέρονταν σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Ο Λιβανέζος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου όπου και διατάχθηκε η προσωρινή του σύλληψη ενώ μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της έκδοσής του στη Γερμανία. 

Τα στοιχεία του 65χρονου Λιβανέζου προσομοιάζουν με αυτά που έχουν οι γερμανικές Αρχές, ωστόσο, εκκρεμεί η πλήρης ταυτοποίησή τους. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι οι Αρχές της Γερμανίας δεν έχουν αποτυπώματα του υπόπτου. 

Ο έλεγχος για την πλήρη ταυτοποίησή του και για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για τον αεροπειρατή της TWA θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές που έχουν ενημερωθεί σχετικά και εφόσον προκύψει ότι όντως είναι το ίδιο πρόσωπο θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του.

Η αεροπειρατεία στην πτήση 847 της TWA από Αθήνα στη Ρώμη έγινε τον Ιούνιο του 1985. Οι δράστες που ανήκαν στην Χεζμπολάχ κατεύθυναν το αεροπλάνο στη Βηρυτό όπου έναντι καυσίμων άφησαν ελεύθερους ορισμένους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τον διάσημο Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο.

Στη συνέχεια πήγαν στην Αλγερία και μετά πίσω στον Λίβανο όπου σκότωσαν ένα επιβάτη, αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Μετά από πολυήμερες διαπραγμάτευσεις οι αεροπειρατές άφησαν ελεύθερους όλους τους ομήρους και διέφυγαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top