ΚΥΠΡΟΣ

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας πληρώνουν! Πρόστιμο για τις ανακοινώσεις

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας πληρώνουν! Πρόστιμο για τις ανακοινώσεις

Μέσα στα πλαίσια των διευρυμένων καθηκόντων του, ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε χρηματικό πρόστιμο σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα για τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν, κατά παράβαση των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ.

Μέσα σε επτά μέρες από τα σήμερα, οι δύο ομάδες καλούνται να πληρώσουν το χρηματικό πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ:

«Η διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ "ΔΗΜΟΣΙΑ" ΛΤΔ έχει επιδείξει μέχρι στιγμής πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση σε ότι αφορά διαιτησίες που έχουν αδικήσει την ομάδα μας. Επέλεξε την οδό της σιωπηλής αντίδρασης αντιλαμβανόμενη και τα επικίνδυνα μηνύματα των καιρών που διανύουμε. 

Φαίνεται όμως ότι αυτή η πολιτική αντί να αντιμετωπιστεί με σεβασμό προς τον ΑΠΟΕΛ από διαιτητές αλλά και τους αρμόδιους φορείς της ΚΟΠ τελικά εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Οι  εσφαλμένες διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του ΑΠΟΕΛ σε πάρα πολλά παιχνίδια στη φετινή σαιζόν, μας έχουν στερήσει μέχρι στιγμής πάρα πολλούς βαθμούς. Σε κρίσιμες αναμετρήσεις αυτές οι αποφάσεις μας στέρησαν ακόμα και το δικαίωμα να ανοίξουμε την βαθμολογική διαφορά.
 
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι συνεχείς επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ σε Κύπρο και Ευρώπη έχουν δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες και ανησυχίες όμως σε όλους όσους νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου προς την ομάδα μας, να τους πληροφορήσουμε ότι πλανώνται πλάνην οικτρά.
 
Αυτό που είδαμε να συμβαίνει χθες στο ΓΣΠ από την διαιτητική ομάδα της αναμέτρησης ΑΠΟΕΛ-Απόλλων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Άλλο η έννοια του ανθρώπινου διαιτητικού λάθους και άλλο η εσκεμμένη διαιτητική συμπεριφορά. 
 
1) Ο διαιτητής σφύριξε με περισσή άνεση ένα πέναλτι εναντίον του ΑΠΟΕΛ που οσο και αν προσπαθήσει κάποιος να διαπιστώσει παράβαση από όλες τις οπτικές γωνίες δεν διακρίνει καμιά επαφή.
2) Η εξαίρετη παρατηρητικότητα του διαιτητή και των βοηθών του χάνεται ως δια μαγείας όμως όταν μπροστά στα μάτια τους ο Sangoy πιάνει από τον λαιμό τον Χιώτη. Ο διαιτητής έχει ήδη στο χέρι την κίτρινη κάρτα για προηγούμενο σκληρό μαρκάρισμα του ίδιου ποδοσφαιριστή, είναι και στο ένα μέτρο κοιτάζοντας το Σανγκοι και αντί να αποβάλει άμεσα τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα επιδεικνύει απλά την κίτρινη κάρτα. Είναι αυτή λάθος εκτίμηση της φάσης και εμπεριέχεται στην λογική του ανθρώπινου λάθους κ. Δημητρίου;
3) Η εξαίρετη διορατικότητα εξαφανίζεται και πάλι στην φάση του 82' λεπτού. Εκεί όπου η βοηθός διαιτητή σημειώνει σε θέση offside τον Sheridan που έχει σημειώσει γκολ. Η μπάλα φθάνει στα πόδια του από αμυντικό. Η βοηθός αναφέρει ότι η μπάλα ήρθε από ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ. Η φάση συμβαίνει μπροστά στα μάτια του διαιτητή και του επιπρόσθετου. Καμιά αντίδραση. Είναι αυτό απλά λάθος εκτίμηση από 3 μέλη της διαιτητικής ομάδας που έτυχε ταυτόχρονα;
4) Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μερκής σταματά την μπάλα με το χέρι σε καθαρή παράβαση εντός περιοχής. Ο κ. Δημητρίου θα απαντούσε αργότερα με δυο διαφορετικούς τρόπους στο γιατί δεν υπέδειξε την παράβαση.
α) Δεν είδε το χέρι
β) Δεν υπήρχε πρόθεση
Και οι δυο απαντήσεις τον αφήνουν εκτεθειμένο. Το ίδιο ισχύει και για τον επιπρόσθετο διαιτητή.
 
Και ένα τελευταίο ερώτημα. Είναι απλά τυχαίο που στην σφαγιαστική διαιτησία για αγώνα κυπέλλου μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ στο πρόσφατο παρελθόν "πρωταγωνιστές" των λαθών ήταν και πάλι ο ίδιος διαιτητής και η ίδια βοηθός διαιτητής; Ή είναι τυχαία τα απίστευτα "διατητικά λάθη" του ιδίου διαιτητή σε προηγούμενα παιγνίδια του Απόλλωνα με άλλες ομάδες; 
 
Τα επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη εις βάρος του ΑΠΟΕΛ καθόλη την διάρκεια της περιόδου σαφώς και έχουν δημιούργησει αλλοίωση της υφιστάμενης βαθμολογίας.
 
Η ηγεσία της ΚΟΠ είναι υπόλογη σε όλα όσα συμβαίνουν. Τα λόγια περί βελτίωσης της διαιτησίας στο πρωτάθλημα, έχουν μείνει απλώς λόγια. Για αυτό καθιστούμε και την ίδια υπεύθυνη για αυτά τα διαιτητικά λάθη και την καλούμε να πράξει τα αυτονόητα και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος αλλά και να τιμωρήσει όπως ορίζεται μέσα από τους κανονισμούς τις κάκιστες διαιτησίες με το χθεσινό παράδειγμα να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.
 
Καλούμε τέλος την ΚΟΠ να διερευνήσει εάν υφίσταται οιαδήποτε εύλογη αιτιολογία που να αναιρεί την ήδη σαφή αντίληψη οτι τα λαθη στη διαιτησία του χθεσινού αγώνα ήταν εσκεμμένα και όχι ανθρώπινα και να κινήσει τυχόν περαιτέρω διαδικασίες. Καλούμε τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ σε πλήρη αυτοσυγκράτηση και σε υποστήριξη της ομάδας που σε αγωνιστικό επίπεδο έδειξε οτι είναι και θα είναι πρωταθλήτρια προς πείσμα αρκετών».

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

«Είναι με μεγάλη μας έκπληξη που είδαμε δημοσιευμένη σημερινή ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ, η οποία πέραν του γεγονότος ότι βρίθει ανακριβειών και παραπλανητικών ισχυρισμών, φαίνεται ότι η διοίκηση του σκόπιμα προσάπτει πολύ σοβαρές κατηγορίες, ουσιαστικά, εναντίον της ομάδας μας και εν γενεί εναντίον ολοκλήρου του Κυπριακού ποδοσφαιρικού στερεώματος.   
 
Δεν θα μπούμε στην λογική να απαντήσουμε σε κάθε ένα από τα δήθεν διαιτητικά λάθη του, αλλιώς μαθημένου, ΑΠΟΕΛ γιατί αυτό είναι δουλειά άλλων. Ποιοι πραγματικά επωφελούνται, διαχρονικά, από τα σφυρίγματα της διαιτησίας είναι πολύ καλά γνωστό και είναι ακριβώς το αντίθετο από όσα προσπαθεί να μας πείσει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ.
 
Ο παραχαϊδεμένος, από πολλούς, ΑΠΟΕΛ θα πρέπει, επιτέλους, να μάθει να χάνει (χθες παρά την σφαγιαστική, όπως ισχυρίζονται, διαιτησία δεν έχασε) και την ίδια στιγμή όταν εξαπολύει τέτοιου είδους σοβαρότατες κατηγορίες, οι οποίες μάλιστα, δήθεν, αλλοιώνουν την βαθμολογία, θα πρέπει να τις στοιχειοθετεί. Ως εκ τούτου, καλούμε τον ΑΠΟΕΛ όπως άμεσα καταθέσει όλα ή οποιαδήποτε στοιχεία έχει για την, κατ ισχυρισμό, εσκεμμένη διαιτητική συμπεριφορά ή διαφορετικά αν δεν το πράξει, θα πρέπει να απολογηθεί, τόσο στην ομάδα μας όσο και σ´ ολόκληρη την αθλητική Κύπρο.
 
Ταυτόχρονα, καλούμε και εμείς την ΚΟΠ όπως προχωρήσει, άμεσα, σε ενδελεχή έρευνα των  ανυπόστατων ισχυρισμών του ΑΠΟΕΛ και όχι βεβαίως εάν υφίσταται οποιαδήποτε αιτιολογία που να αναιρεί τα όσα δήθεν έχουν γίνει συνείδηση, όπως αδικαιολόγητα αναφέρει, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και ο κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του. 
 
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ δεν έχει οποιαδήποτε βάση, τουναντίον η σκοπιμότητα είναι εμφανής, ο ΑΠΟΕΛ, κατά την πάγια και προσφιλή του τακτική, προσπαθεί να εκφοβίσει και/ή να εκβιάσει διαιτητές και ομοσπονδία για να καρπωθεί όφελος στην συνέχεια του πρωταθλήματος, το οποίο προφανώς το καλόμαθαν να μην χάνει. 
 
Τέλος, αναμένουμε και απαιτούμε, τουλάχιστο από την ΚΟΠ, να αντιδράσει άμεσα και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να αποδειχθεί σ´ ολόκληρη την Κύπρο ποιος παίζει με την νοημοσύνη της. 
 
Διοικητικό Συμβούλιο
Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top