Επτά μαθητές νεκροί και δεκάδες τραυματίες- Κατέρρευσε σχολείο στην Κέυνα

Επτά μαθητές νεκροί και δεκάδες τραυματίες- Κατέρρευσε σχολείο στην Κέυνα

Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 57 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα (23/09) στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, όταν κατέρρευσε η αίθουσα στην οποία έκαναν μάθημα.

 

Αυτό ανακοίνωσαν υπηρεσίες διάσωσης. Η κατάρρευση σημειώθηκε τη στιγμή που οι μαθητές έμπαιναν στο σχολείο. «Επτά μαθητές νεκροί, δεκάδες τραυματισμένοι μετά την κατάρρευση σχολικής αίθουσας στην Precious Talent Academy στο Νταγκορέτι», δυτικά της κενυατικής πρωτεύουσας, έγραψε στο «Twitter» η οργάνωση «St John Ambulance» που μετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης

«Έως τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε επτά νεκρούς μαθητές και 57 τραυματίες επίσης μαθητές που νοσηλεύονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σάιρους Ογκούντα μιλώντας από τον τόπο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με δημοσιoγράφο του «AFP» που μετέβη στο σημείο, γραφεία και βιβλία ήταν σκορπισμένα ανάμεσα στα ερείπια αυτής της ημιμόνιμης δομής, κατασκευασμένης από ξύλο και λαμαρίνες. Στην κατασκευή αυτή είχε προστεθεί άλλος ένας όροφος.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Νταγκορέτι, μιας φτωχής περιοχής όπου οι κάτοικοι ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα,συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο όπου οι διασώστες διεξάγουν έρευνες στα ερείπια για τον εντοπισμό επιζώντων.

Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία, αλλά δυσκολεύτηκαν να προσεγγίζουν εξαιτίας του μεγάλου πλήθους που είχε συγκεντρωθεί. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE