Οι Κάννες θα απαγορεύσουν τον ελλιμενισμό των ρυπογόνων κρουαζιερόπλοιων

Οι Κάννες θα απαγορεύσουν τον ελλιμενισμό των ρυπογόνων κρουαζιερόπλοιων

Η πόλη των Καννών σκοπεύει να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων που ρυπαίνουν το περιβάλλον από το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα. Η απαγόρευση θα αφορά τα πλοία που δεν τηρούν το όριο του 0,1% όσον αφορά την περιεκτικότητα των καυσίμων τους σε θείο. Ορισμένοι επιβάτες δεν θα μπορούν να αποβιβαστούν στην πόλη.


«Δεν είμαστε κατά των κρουαζιερόπλοιων. Είμαστε κατά της ρύπανσης», είπε ο δήμαρχος Νταβίντ Λισνάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του πρακτορείου Reuters.

«Δεν θα δεχόμαστε πλέον επιβάτες από τα ρυπογόνα κρουαζιερόπλοια», πρόσθεσε

Με βάση την πολιτική της ΕΕ για τον καθαρό αέρα, το όριο αυτό εφαρμόζεται ήδη στα λιμάνια της Βαλτικής, της Βόρειας Θάλασσας και της Μάγχης. Η απαγόρευση ενδέχεται να επεκταθεί και στη Μεσόγειο. Τα κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιούν καύσιμα που περιέχουν περίπου 2.000 φορές περισσότερο οξείδιο του θείου από το απλό ντίζελ, σύμφωνα με τον Άξελ Φρίντριχ, έναν Γερμανό αναλυτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Αρχίζει η τελευταία φάση της επίθεσης στη Γάζα, προαναγγέλλουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην επιχείρηση ανακατάληψης της Γάζας με την κωδική ονομασία «Άρματα του Γεδεών» ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί από περιοχές στις οποίες έχει εισέλθει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του θύλακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE