Νέα πρόταση ΗΠΑ σε Τουρκία με φόντο S400- Patriot και ελεύθερο εμπόριο

Νέα πρόταση ΗΠΑ σε Τουρκία με φόντο S400- Patriot και ελεύθερο εμπόριο

Νέα πρόταση ετοιμάζονται να υποβάλουν στην Τουρκία οι ΗΠΑ, η οποία θα περιλαμβάνει "συμφωνία ελεύθερου εμπορίου", με στόχο ο εμπορικός όγκος των δύο χωρών να φτάσει τα 100 δις δολάρια, αλλά και πώληση του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην Τουρκία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι με τη νέα πρόταση οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανοίξουν νέα σελίδα με την Τουρκία έπειτα από την κρίση των S400. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την περασμένη Παρασκευή ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ ενημέρωσε την τουρκική προεδρία γι αυτό το θέμα, ενώ στις αρχές του μήνα ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος συζήτησε το θέμα με την Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας Ρουχσάρ Πέκτζαν. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη νέα πρόταση θα συμπεριλαμβάνονται επίσης και τα F35 καθώς και η μείωση των δασμών στο αλουμίνιο και το ατσάλι.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μετά την συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι “κατά την άποψή μου είναι σημαντικό να κερδίσουμε πίσω την Τουρκία στο πρόγραμμα των F35. Ίσως μπορεί να γίνει ακόμη και συμφωνία για ελεύθερο εμπόριο”.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE