Το ντέρμπι που ανατρέπει κάθε… λογική

Το ντέρμπι που ανατρέπει κάθε… λογική

Κάθε φορά που τίθενται αντιμέτωπες Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, τα «φώτα» του ποδοσφαιρικού πλανήτη βρίσκονται πάνω από αυτό το παιχνίδι.

Για όση ώρα διαρκεί το ματς, οποιαδήποτε άλλη αθλητική (και όχι μόνο) δραστηριότητα «παγώνει», με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στους αστέρες των δύο ομάδων.

Το τελευταίο clasico μας χάρισε μοναδικές στιγμές, όπως κάθε αγώνας ανάμεσα στη παρέα του Μέσι και του Ρονάλντο. Ένα ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής «μαγείας», δύσκολο να βρεις αντάξιο του σε οποιαδήποτε άκρη του κόσμου. Ποδόσφαιρο υψηλού επίπεδου από ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να ανατρέψουν κάθε λογική μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Ακόμη και την λογική του οπαδού. Σαφώς και αρκετοί υποστηρίζουν τη μία ή την άλλη ομάδα, υπάρχουν όμως στιγμές που το θέαμα είναι τόσο χορταστικό, που νικάει το ποδόσφαιρο και η λογική να απολαύσεις την κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο αυτού του αγώνα.

Η ένταση, το πάθος, οι εμπνεύσεις και ο εκατομμύρια κόσμος που βάζει μέχρι και… ξυπνητήρι για να μην χάσει λεπτό. Για όσους τυχερούς μάλιστα βρεθούν στο γήπεδο, η εμπειρία είναι μοναδική.

Είναι αυτά τα βράδια που χρειαζόμαστε όλοι μας για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, για να ζήσουμε έντονες ποδοσφαιρικές στιγμές και για να κατανοήσουμε το μεγαλείο της στρογγυλής θεάς. Βεβαίως, μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίζονται εκατομμύρια και η δική μας ευχαρίστηση, για τους ποδοσφαιριστές είναι ένας αγώνας δίχως αύριο. Υπάρχει ωστόσο μια κοινή γραμμή, αυτή που συνδέει τους πρωταγωνιστές (που είναι οι ποδοσφαιριστές) με τους φίλαθλους (που είμαστε όλοι εμείς). Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, στο φινάλε θα ρίξουμε ένα χαμόγελο γιατί το clasico μας έδωσε απίστευτες στιγμές ποδοσφαίρου. Δεν είναι απλά το ντέρμπι της Primera Division ή ένα ντέρμπι σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι ο τρόπος με τον οποίο «μαγνητίζει» τους πάντες, που το καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Στέλιος Δημοσθένους

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE