ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Λευκωσία ΕΒΕ και βουλευτές της Πάφου για τα θέματα Μαρίνας και κέντρου υποδοχής κρουαζιεροπλοίων

Στην Λευκωσία ΕΒΕ και βουλευτές της Πάφου για τα θέματα Μαρίνας και κέντρου υποδοχής κρουαζιεροπλοίων

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης  μαζί με τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο στην Λευκωσία και συζήτησαν τα θέματα της Μαρίνας και  του κέντρου υποδοχής κρουαζιεροπλοίων.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως σε σχέση με τα θέματα που αφορούν την Μαρίνα της Πάφου, καθώς και το κέντρο υποδοχής κρουαζιεροπλοίων ο Υφυπουργός τους ενημέρωσε, όπως είπε, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι όροι εντολής του διαγωνισμού για την πρόσληψη μελετητή και ότι έχουν σταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών για απόψεις .

Στην συνέχεια είπε, τόσο ο ίδιος όσο και ο βουλευτές της Επαρχίας Πάφου συναντήθηκαν με τον ΓΔ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων ο οποίος τους διαβεβαίωσε, όπως ανέφερε, ότι μέχρι την Παρασκευή το Υπουργείο Συγκοινωνιών θα δώσει τις απόψεις του προς το Υφυπουργείο Τουρισμού , ώστε ν α γίνει εφικτό μέχρι τέλος του μήνα αρχές του άλλου μήνα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Ο κ. Δημητριάδης είπε μάλιστα πως με βάση το πρόγραμμα του Υφυπουργού αναμένεται ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη του 2020 θα προκηρυχθεί ο κανονικός διαγωνισμός για την Μαρίνα καθώς και για το κέντρο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί την Πάφο τριμερής υπουργική επιτροπή η οποία ζήτησε να έχει συνάντηση με το Επιμελητήριο Πάφου, που θα αποτελείται από τους Υπουργούς Γεωργίας, Εσωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ο δρόμος αεροδρομίου – Πάφου – Έζουσας .

Ωστόσο παρατήρησε πως οι προκαταρκτικές πληροφορίες που έχουν δεν είναι καλές , αλλά θα περιμένουν συνέχισε, να ακούσουν από τους Υπουργούς  τις εξελίξεις.
Η πρόταση σημείωσε που θα μεταφερθεί είναι να φτιαχτεί ο υφιστάμενος δρόμος κάτι που έχει συζητηθεί με όλους τους φορείς και οι αρμόδιοι είπε ο κ. Δημητριάδης είναι κάθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εμείς είπε « θέλουμε να υλοποιηθεί ο δρόμος ως εξυπαρχής έχει σχεδιαστεί, δηλαδή να ξεκινά από το αεροδρόμιο Πάφου και να φτάνει μέχρι την Μαρίνα » σημειώνοντας πως θα επιμείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται

Νέα τραγωδία: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 79χρονος Μιχαλάκης Γεωργίου που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε

Χειροπέδες σε 41χρονο: Τον «τσάκωσαν» στο αεροδρόμιο Λάρνακας - Καταζητείτο στη Γερμανία για οικονομική απάτη

Power of Love: Προκλητικός και πάλι ο Πελετιέ - «Όταν η γυναίκα κλαίει μπροστά σου το κάνει για να σε χειραγωγήσει»



Καμία ελπίδα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό - Η άρνηση Τατάρ και τα παιχνίδια του Κόλιν Στιούαρτ εις βάρος της Λευκωσίας

Καμία ελπίδα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό - Η άρνηση Τατάρ και τα παιχνίδια του Κόλιν Στιούαρτ εις βάρος της Λευκωσίας

Η τελευταία πράξη της αποστολής της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ φαίνεται ότι γράφτηκε στο Λονδίνο κατά τη συνάντηση που είχε η κα Ολγκίν με τον Ερσίν Τατάρ, η οποία σύμφωνα με κύκλους γύρω από τον κατοχικό ηγέτη είχε την αναμενόμενη κατάληξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top