ΕΛΛΑΔΑ: Αλλάζει ο τρόπος φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων

ΕΛΛΑΔΑ: Αλλάζει ο τρόπος φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων

Σε αλλαγές στον τρόπο και τη δομή φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, προχωρά το Υπουργείο Άμυνας της χώρας προκειμένου να ενισχυθούν τα σημεία ελέγχου από όπου γίνονται οι διακινήσεις των προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Ως εκ τούτου, επανδρώνονται παλιά παρατηρητήρια, επιστρατεύονται μικρά πλωτά του Πολεμικού Ναυτικού και γίνονται μεταφορές δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος σε Χίο και Μυτιλήνη.

Πρόκειται για μέτρα που αποφασίστηκαν στις τελευταίες συσκέψεις των αρμόδιων φορέων και αποσκοπούν στον έλεγχο της κατάστασης στο Αιγαίο και τη μείωσε των ροών προσφύγων που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Συνήθως, όταν εντείνεται η παρουσία, πέφτουν λίγο οι ροές. Επίσης, οι διακινητές παίρνουν το μήνυμα και χαλαρώνουν λίγο τη δραστηριότητά τους. Λίγο όμως, εκτιμώ ότι αυτό θα είναι πρόσκαιρο, μέχρι να προσαρμοστούν και πάλι. Όμως οφείλουμε να το κάνουμε», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην τηλεόραση του ANT1, εξηγώντας τον τρόπο αποτροπής της δράσης των δουλεμπόρων που διακινούν μετανάστες στην χώρα.

Αναφορικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας παρουσιάστηκε προβληματισμένος: «Θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή, η διεθνής επιχείρηση που γίνεται, όσον αφορά στα πλοία του ΝΑΤΟ, έχει μία γερμανική φρεγάτα η οποία είναι η διοίκηση και ο έλεγχος, δηλαδή, τα `μάτια` που βλέπουν τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο, αλλά πέραν τούτου πολύ λίγα πράγματα, ένα μικρό σκάφος από τη Βαλτική. Δεν `πολυιδρώνει` το ΝΑΤΟ, εδώ που τα λέμε, γιατί είναι προσανατολισμένο δομικά στις απειλές στρατιωτικού χαρακτήρα», σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η άφιξη της Ολγκίν στην Κύπρο: Χαμηλές προσδοκίες, κρίσιμες επαφές και το αποτύπωμα του περασμένου καλοκαιριού- Σήμερα η συνάντηση με τον Έρχιουρμαν

Η άφιξη της Ολγκίν στην Κύπρο: Χαμηλές προσδοκίες, κρίσιμες επαφές και το αποτύπωμα του περασμένου καλοκαιριού- Σήμερα η συνάντηση με τον Έρχιουρμαν

Η επάνοδος της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στην Κύπρο, σηματοδοτεί έναν ακόμη γύρο διπλωματικής κινητικότητας γύρω από το κυπριακό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE