ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικές κυρώσεις ΗΠΑ προς πρώην πρόεδρο Κούβας Ραούλ Κάστρο

Διπλωματικές κυρώσεις ΗΠΑ προς πρώην πρόεδρο Κούβας Ραούλ Κάστρο

Oι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα διπλωματικές κυρώσεις σε βάρος του πρώην προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, κατηγορώντας τον για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται σε βάρος του Ραούλ Κάστρο, 88 ετών, αδελφού του Φιντέλ , και όλης της οικογένειάς του, κυρίως της κόρης του Μαριέλα Κάστρο Εσπίν, ακτιβίστριας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και της πρόληψης του AIDS.

Βάσει των κυρώσεων, θα απαγορεύεται στον Κάστρο και την οικογένειά του να εισέρχονται στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του στους κόλπους του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, ο "Ραούλ Κάστρο επιβλέπει ένα σύστημα αυθαίρετων κρατήσεων χιλιάδων Κουβανών, στο οποίο κρατούνται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 100 πολιτικοί κρατούμενοι", αναφέρει ο Πομπέο σε μια ανακοίνωση προς τον Τύπο.

Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης να τιμωρήσουν τον Ραούλ Κάστρο για τη στήριξή του στον Νικολάς Μαδούρο, την προεδρία του οποίου η Ουάσινγκτον θεωρεί παράνομη.

"Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα δικαιώματα των λαών της Κούβας και της Βενεζουέλας", υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. "Θα συνεχίσουμε να αναζητάμε όλα τα απαραίτητα διπλωματικά και οικονομικά εργαλεία για να βοηθήσουμε τον λαό της Βενεζουέλας να κάνει πραγματικότητα τη μετάβαση που του αξίζει" συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Δυο ανήλικοι πίσω από την πυρκαγία στην Τριμίκλινη - «Έπαιζαν» με πυροτεχνήματα

Xρήστος Μάστορας: Δείτε τον να χορεύει στο TikTok με την αδερφή του - Βίντεο



Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Στη δίνη έντονου προβληματισμού βρίσκονται τα κόμματα τα οποία μετά τον πρώτο απολογισμό για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, συνεχίζουν την ενδοσκόπηση και την ανάλυση, με στόχο τις βουλευτικές εκλογές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top