Άλλοι στα 60 τους χρόνια καταρτίζουν ένα άνετο πλάνο για τη συνταξιοδότησή τους. Ετοιμάζονται να «γύρουν πίσω» όπως συνηθίζουμε να λέμε στην κυπριακή…
Του Φάνη Μακρίδη
Για τον Νίκο Παπαλαζάρου, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες ανακάλυψε ότι όφειλε σε τραπεζικό οργανισμό ένα ποσό πάνω από 825.000 ευρώ.
«Έλαβα μια επιστολή από τον εν λόγω τραπεζικό οργανισμό και διαπίστωσα ότι όφειλα αυτό το ποσό. Εκπλάγηκα, ασφαλώς» μας είπε ο κ. Παπαλαζάρου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παρελθόν του: «Είχα αναλάβει εργοληπτική εταιρεία του μακαρίτη του πατέρα μου το 1999 και είχαμε δικαίωμα παρατραβήγματος 170.000 λίρες για τις ανάγκες της εταιρείας. Η εργοληπτική εταιρεία είχε κατασκευάσει πολύ γνωστούς δρόμους στην Κύπρο και δεν παρουσίαζε προβλήματα».
Ο κ. Παπαλαζάρου συνέχισε την αφήγησή του λέγοντας ότι «ψάχνοντας το ζήτημα και μιλώντας με τον δικηγόρο της εταιρείας, μου παραδέχθηκε ότι το 2003 είχε καταλήξει σε συμφωνία/συμβιβασμό με την τράπεζα για ένα ποσό 209.000 λιρών. Τον ρώτησα γιατί δεν με είχε ενημερώσει και μου απάντησε πως θεωρούσε ότι εκπροσωπούσε τα συμφέροντά μου. Έτσι βρέθηκα το 2019 με ένα χρέος των 825.000 ευρώ…».
Τα προβλήματά του δεν τελειώνουν εδώ σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε: «Στον εν λόγω τραπεζικό οργανισμό είχα και ένα γραμμάτιο ύψους 150.000 λιρών. Έχει εξαφανιστεί. Δεν μου λένε από την τράπεζα τι απέγιναν αυτά τα χρήματα. Επίσης, έχω διαπιστώσει ότι έχει δεσμευτεί ακίνητη περιουσία που ανήκει στην οικογένειά μου, για το χρέος που υποστηρίζει η τράπεζα ότι έχω έναντί της».
Αναφέραμε στον κ. Παπαλαζάρου ότι όλα όσα μας αναφέρει δύσκολα γίνονται πιστευτά. «Είναι δυνατόν να ενήργησε τόσο αυθαίρετα ο δικηγόρος σας και η τράπεζα και για ένα παρατράβηγμα ύψους 170.000 λιρών, να πρέπει τώρα να καταβάλετε 825.000 ευρώ;», διερωτηθήκαμε.
Ο κ.Παπαλαζάρου, ωστόσο, ήταν κάθετος: «Είναι όπως σας τα λέω. Τον προηγούμενο χρόνο με ειδοποίησαν γι΄ αυτές τις οφειλές και άρχισα έναν αγώνα για να καταλάβω από πού προήλθε αυτή η οφειλή, χωρίς όμως να έχω λάβει απαντήσεις. Ούτε ο δικηγόρος μου μού μιλά ξεκάθαρα, ούτε η τράπεζα. Ούτε μου λένε από την τράπεζα τι γίνεται με το γραμμάτιο που είχα».
Κατέληξε λέγοντας πως απέστειλε επιστολή προς τον τραπεζικό οργανισμό ζητώντας τις απαραίτητες εξηγήσεις. Επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον χρηματοοικονομικό επίτροπο, αλλά και στην Κεντρική Τράπεζα.
«Θα παλέψω. Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου, αλλά δεν το βάζω κάτω. Η τράπεζα με στράγγιξε. Ένα παρατράβηγμα 170.000 λιρών, εξελίχθηκε σε χρέος 825.000 ευρώ. Χωρίς να ευθύνομαι γι΄ αυτό, χωρίς να ερωτηθώ. Δεν θα το αφήσω έτσι» μας ανέφερε στο τέλος της συζήτησής μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις