Ορισμένοι επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Ορισμένοι επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Με ανάρτησή του στο Facebook, o Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε απέναντι στη σημερινή 24ωρη απεργία εργατικών συνδικάτων και ομοσπονδιών, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί την έκφραση μιας μειοψηφίας εις βάρος της πλειοψηφίας.

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για «επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, επί των οποίων αντιδρούν τα εργατικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί «τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

«Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΟ: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με αντίποινα - Το ιρανικό ναυτικό χτύπησε αμερικανικές βάσεις

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με αντίποινα - Το ιρανικό ναυτικό χτύπησε αμερικανικές βάσεις

Σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης βρίσκεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με Ισραήλ, Ιράν και ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με αντίποινα, με το ιρανικό ναυτικό να προχωρά σε χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE