ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη μέρα για τον ηλεκτρικό αγωγό Euroasia Interconnector – Στα χέρια της Ελλάδας η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ισραήλ

Κρίσιμη μέρα για τον  ηλεκτρικό αγωγό Euroasia Interconnector – Στα χέρια της Ελλάδας η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ισραήλ

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου και του Ισραήλ, περνούν μέσα από την Αθήνα και το αν τελικά η Ελλάδα, αποφασίσει να στηρίξει τον υποθαλάσσιο αγωγό, ούτως ώστε να αρθεί η ηλεκτρική απομόνωση.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα, κατά την οποία,  η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να υποβάλει προς τις Βρυξέλλες την επίσημη της θέση, ότι δηλαδή στηρίζει το ευρωπαϊκό έργο κοινού ενδιαφέροντος «Euroasia Interconnector».

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από την Ελληνική πλευρά, το έργο κινδυνεύει, αφού δεν θα έχει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα δώσει προβάδισμα στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου μέσω κατεχομένων και Τουρκίας.

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, θα βρεθεί στην Αθήνα ούτως ώστε να προχωρήσουν οι επαφές και το έργο να υλοποιηθεί. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναφέρουν πως, υπάρχει πρόσφορο έδαφος και η Ελληνική πλευρά θα στηρίξει την ηλεκτρική διασύνδεση ωστόσο υπάρχουν ισχυρές πιέσεις προς τον υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας Κωστή Χατζηδάκη, από τοπικά συμφέροντα που υποστηρίζουν πως θα επηρεαστούν αρνητικά από την υποστήριξη του κοινού σχεδιασμού.

Τις εξελίξεις παρακολουθούν Τουρκία και κατεχόμενα, αφού σε περίπτωση αποτυχίας και αναστολή του Euroasia Interconnector, θα ενισχυθούν οι τούρκικοι σχεδιασμοί και θα ενδυναμωθούν οι οικονομικές συνθήκες βιωσιμότητας του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top