ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Η Αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών – (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ &VIDEO)

Ιράκ: Η Αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών – (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ &VIDEO)

Σε περισσότερους από 60 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.600 έχουν τραυματιστεί, στις αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μαίνονται στο Ιράκ για τέσσερις μέρες.

Στον απολογισμό που έδωσε αργά χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα η κυβερνητική επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε ότι από τους 60 νεκρούς, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Βαγδάτη, και οι τραυματισμοί σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα και στις νότιες πόλεις της χώρας.

 Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την Τρίτη στην πρωτεύουσα με αίτημα δουλειές για τους νέους και την αποχώρηση "διεφθαρμένων" ηγετών επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο τον νότο της χώρας. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αντελ Αμπντελ Μάχντι αργά χθες έδωσε εντολή για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Βαγδάτη από σήμερα στις 5:00 τοπική ώρα (και ώρα Κύπρου). Η απαγόρευση επιβλήθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα. Το μέτρο παραμένει σε ισχύ σε άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την εντολή του Μάχντι, ενώ πυροβολισμοί συνέχιζαν να ακούγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η ιρακινή αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στην κεντρική Βαγδάτη, την ώρα που εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει και να τραυματίσει σοβαρά τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας είχαν λάβει θέσεις πάνω σε στέγες πραγματοποιώντας βολές κατά συγκεντρωμένων διαδηλωτών, χτυπώντας τουλάχιστον έναν από αυτούς στον λαιμό.

Δείτε το βίντεο 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top