Σαφές μήνυμα Αμερικανού ΥΠΕΞ: Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες

Σαφές μήνυμα Αμερικανού ΥΠΕΞ: Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες

Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου, επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5/10 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. 



Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Πομπέο σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει τους Τούρκους ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. «Η διαμάχη δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί. Οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Πομπέο. 

Παράλληλα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση τι να περιμένει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ σε περίπτωση επανάληψης ενός επεισοδίου παρόμοιου με αυτό των Ιμίων, ο κ. Πομπέο σημείωσε «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Μετακίνηση βαριών βομβαρδιστικών προς το Γκουάμ, αποτροπή ιρανική τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο, νέο κύμα επιθέσεων οι κύριες εξελίξεις της ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE