Ερντογάν - «Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά»

Ερντογάν - «Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά»

Οι Αμερικανοί άρχισαν να αποσύρονται από την Συρία έπειτα από τη συνομιλία που είχε το βράδυ της Κυριακής (6/10) με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Άγκυρας αναχωρώντας για τη Σερβία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “μετά την συνομιλία μας το βράδυ ξεκίνησε η αποχώρηση από την περιοχή όπως είπε ο κ. Πρόεδρος”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα γίνουν αμοιβαίες συνομιλίες, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε οδηγίες και διέταξε αποχώρηση.

“Παρά την αποχώρηση, τόσο η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ όσο και η δική μας άρχισαν αυτές τις διαπραγματεύσεις. Είπαμε ότι ‘ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά επειδή δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχτούμε τις απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων εναντίον της χώρας μας”.

Νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με μήνυμά του στο τουίτερ, ανέφερε ότι έχουν στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας από την αρχή και θα συνεχίσουν να το κάνουν. “Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την επιβίωση και ασφάλεια της Τουρκίας καθαρίζοντας την περιοχή από τους τρομοκράτες. Θα συμβάλουμε στην ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα της Συρίας”, αναφέρει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

Στο τηλεοπτικό του Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται και στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το 2026, υπογραμμίζοντας την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, την πορεία της οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, την κοινωνική πολιτική, καθώς και τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE