Νέα τραγωδία: Τουλάχιστον 13 γυναίκες νεκρές μετά από ναυάγιο σκάφους- Φοβοί για πολύ περισσότερα θύματα

Νέα τραγωδία: Τουλάχιστον 13  γυναίκες νεκρές μετά από ναυάγιο σκάφους- Φοβοί για πολύ περισσότερα θύματα

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο. Οι σοροί 13 γυναικών περισυνελέγησαν το απόγευμα της Δευτέρας 7/10, ενώ ακόμη δέκα άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή 6/10 σε πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

 

Τα θύματα που βρέθηκαν είναι όλα τους γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν έγκυες και σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες, πρέπει να υπήρχαν οκτώ παιδιά και άλλες γυναίκες έγκυες μεταξύ αυτών που χάθηκαν. Είκοσι δύο άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν μέχρι το λιμάνι της Λαμπεντούζα, στη Σικελία.

Μια διασωθείσα είπε ότι έχασε την αδελφή της και την μόλις εννέα μηνών ανιψιά της στη ναυτική αυτή τραγωδία.

Το πλεούμενο που είχε αναχωρήσει από την Τυνησία μετέφερε σχεδόν 50 ανθρώπους, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους ήταν από την Τυνησία και τη δυτική Αφρική, ανακοίνωσε η υπηρεσία τους ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί ακόμη άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο αυτό, το τελευταίο χρονικά μιας μακράς σειράς ναυτικών τραγωδιών με θύματα μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

Στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και χωρών του Κόλπου, αλλά και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Μπαχρέιν αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μανάμα, την πρώτη διμερή επίσκεψη του στο εξωτερικό από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE