Γιατί σηκώνεται η τρίχα μας όταν ανατριχιάζουμε

Γιατί σηκώνεται η τρίχα μας όταν ανατριχιάζουμε

Φανταστείτε ότι κολυμπάτε στη θάλασσα μια ζεστή μέρα. Βγαίνοντας φυσάει ένα δροσερό αεράκι και εσείς νιώθετε την τρίχα σας να σηκώνεται από την ανατριχίλα. Το ίδιο σας συμβαίνει και όταν ακούτε στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι που λάτρευε η γιαγιά σας, που δεν είναι πια στη ζωή. Γιατί αντιδρά όμως έτσι το σώμα.

 

Η ανατριχίλα είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας, τα ζώα σύμφωνα με τον ψυχολόγο George Bubenik.

Το σήκωμα της τρίχας προκαλείται από τη συστολή των μικροσκοπικών μυών που συνδέονται με κάθε τρίχα στο δέρμα μας. Η συστολή αναγκάζει τις τρίχες μας να σηκωθούν όποτε το σώμα μας νιώσει κρύο. Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να ανατριχιάζουν κατά τη διάρκεια έντονων συναισθηματικών καταστάσεων.

Πριν από αρκετές χιλιάδες χρόνια το ανθρώπινο σώμα καλυπτόταν από περισσότερες τρίχες και αυτή η διαδικασία επέτρεπε στις τρίχες να παγιδεύουν τον αέρα και να προφυλάσσουν το σώμα από το κρύο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μάϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE