ΟΜΗΡΟΥ: Ελλάδα και Βρετανία να διαβουλευθούν σε σχέση με τις παραβιάσεις της Τουρκίας

ΟΜΗΡΟΥ: Ελλάδα και Βρετανία να διαβουλευθούν σε σχέση με τις παραβιάσεις της Τουρκίας

Επειδή η Τουρκία παραβιάζει τη θαλάσσια ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτή ρητά κατοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο, οι άλλες δύο εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να διαβουλευθούν, όπως προβλέπει η Συνθήκη Εγγυήσεως, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.


Προσθέτει πως "η Ελλάδα, που βρίσκεται σε απόλυτη αλληλεγγύη προς την Κύπρο, πρέπει να απευθυνθεί προς την επίσης εγγυήτρια Βρετανία, για να την θέσει προ των ευθυνών της, ως προς την τήρηση των προνοιών της Συνθήκης Εγγυήσεως".

"Χωρίς αυταπάτες για τη στάση της Βρετανίας, πιστεύω ότι επιβάλλεται η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας εκ μέρους της Ελλάδας, στα πλαίσια των πολιτικών και διπλωματικών ενεργειών για αναχαίτιση της θαλάσσιας επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας", σημειώνει ο κ. Ομήρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κ. Λετυπιώτης: «Δεν προσδενόμαστε σε κανένα άρμα» – Συμμετέχουμε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ειρήνης ως παρατηρητής και όχι στο Συμβούλιο ως μέλη

Κ. Λετυπιώτης: «Δεν προσδενόμαστε σε κανένα άρμα» – Συμμετέχουμε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ειρήνης ως παρατηρητής και όχι στο Συμβούλιο ως μέλη

Στις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ για συμμετοχή της Κύπρου ως παρατηρητή στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης του Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE