Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ την τουρκική επέμβαση στη Συρία

Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ την τουρκική επέμβαση στη Συρία

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε συριακό έδαφος, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικό της Ελλάδας.


Παράλληλα καλεί την Άγκυρα να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις "αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης”.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι "οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και η δια της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες", τονίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία "καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία".

“Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα”, καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE