BREXIT: Εποικοδομητική η συνάντηση Μπαρνιέ - Μπάρκλεϊ, συμφώνησαν να ενταθούν οι συζητήσεις

BREXIT: Εποικοδομητική η συνάντηση Μπαρνιέ - Μπάρκλεϊ, συμφώνησαν να ενταθούν οι συζητήσεις

O Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες, ότι είχε μια "εποικοδομητική συνάντηση" το πρωί της Παρασκευής 11/10 με τον Στηβ Μπάρκλεϊ, διαπραγματευτή του Ηνωμένου Βασιλείου για την έξοδο από την ΕΕ. Ακολούθως, το απόγευμα, ο Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε τους πρεσβευτές των 27 Κρατών Μελών της ΕΕ και μεταβαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ενημερώσει την ομάδα καθοδήγησης του οργάνου αυτού για το Brexit.


Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή "η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να εντείνουν τις συζητήσεις τις επόμενες ημέρες".

"Η θέση της ΕΕ παραμένει η ίδια: πρέπει να υπάρξει μια νομικά λειτουργική λύση στη Συμφωνία Αποχώρησης (ΣΑ) που θα αποφεύγει τη δημιουργία σκληρού συνόρου στη νήσο της Ιρλανδίας, θα προστατεύει την οικονομία του συνόλου της νήσου και τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής σε όλες τις διαστάσεις της και θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς", αναφέρει ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα προβεί σε απολογισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Κράτη Μέλη και πάλι τη Δευτέρα, ενόψει της προετοιμασίας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (του άρθρου 50) την Τρίτη το πρωί στο Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE