Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ηγετών, ο Μακρόν "υπογράμμισε την ανάγκη πριν απ` όλα να αποτραπεί κάθε αναγέννηση του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά] στην περιοχή, να υποστηριχθούν αυτοί που επικράτησαν στο πλευρό μας στο πεδίο της μάχης εναντίον των τρομοκρατών" και να "προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός", σημείωσε το Ελιζέ.
Ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους στάθηκε στην "ανάγκη να σταματήσει η τουρκική επίθεση το ταχύτερο. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που έχουν κοινές ανησυχίες, θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά τις επόμενες ημέρες", πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.
Οι τουρκικές δυνάμεις κλιμάκωσαν την Παρασκευή (11/10) τους βομβαρδισμούς τους εναντίον κουρδικών θέσεων στη βορειοανατολική Συρία.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις και τις απειλές περί επιβολής σκληρών οικονομικών κυρώσεων στη χώρα του.
ΚΥΠΕ