ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τριάρα στο φινάλε η Ρουμανία

Τριάρα στο φινάλε η Ρουμανία

Οι Βαλκάνιοι έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες απέναντι στους Νήσους Φερόε, αλλά με τρία γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έφτασαν τελικά σε μια άνετη νίκη με 3-0, που τους διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης.

Βρέθηκε κοντά σε μια γκέλα ολκής, αλλά τελικά η Ρουμανία έφυγε «στεγνή» από τους Νήσους Φερόε. Η ομάδα του Κοσμίν Κόντρα έβλεπε την αντίπαλη εστία σαν… σπιρτόκουτο, αλλά κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές στο 74’, στο 83’ και στο 94’, φτάνοντας τελικά σε μια άνετη, όσο και πολύτιμη νίκη με σκορ 3-0, η οποία την διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης από τον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Βαλκάνιοι μέτρησαν 13 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 5 στον στόχο, αλλά κανένα γκολ, αφού είτε από επιπολαιότητα, είτε λόγω του αντίπαλου τερματοφύλακα, το γκολ δεν ήρθε. Ανάλογη ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ασφυκτικά και τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον πρώτο βαθμό στα προκριματικά.

Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε στο 74’ ο Πούσκας, μετά από ασίστ του Στάντσιου, ενώ εννιά λεπτά αργότερα, ήρθε ο Μιτρίτα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 69’ να διαμορφώσει το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κεσέρου, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-0, που διατηρεί τη Ρουμανία σε τροχιά πρόκρισης από τον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.

6ος όμιλος

Αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής

Νήσοι Φερόε-Ρουμανία 0-3
(74’ Πούσκας, 83’ Μιτρίτα, 90+4’ Κεσέρου)

Νορβηγία-Ισπανία (21:45)
Μάλτα-Σουηδία (21:45)

Βαθμολογία

1. Ισπανία 18β. (17-3)
2. Ρουμανία 13β. (16-7)
3. Σουηδία 11β. (13-8)
4. Νορβηγία 9β. (11-8)
5. Μάλτα 3β. (2-13)
6. Νήσοι Φερόε 0β. (3-23)

** Ρουμανία και Νήσοι Φερόε έχουν ένα ματς περισσότερο

Επόμενη (8η) αγωνιστική (15/10)

Σουηδία-Ισπανία (21:45)
Ρουμανία-Νορβηγία (21:45)
Νήσοι Φερόε-Μάλτα (21:45)

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

ΠτΔ στη Νέα Υόρκη: «Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε τον τόπο μας»

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στον στρατηγικό γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή, στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στη στενή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Διασπορά, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top