Ερντογάν: Διέψευσε ότι δραπέτευσαν κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους από την βόρεια Συρία

Ερντογάν: Διέψευσε ότι δραπέτευσαν κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους από την βόρεια Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν συνεπεία της τουρκικής επίθεσης στην βόρεια Συρία αποτελούν "παραπληροφόρηση" που έχει ως στόχο να προκαλέσει την Δύση, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι κουρδικές αρχές στην βόρεια Συρία ανακοίνωσαν στις 13/10 ότι 785 ξένοι συνδεόμενοι με το Ισλαμικό Κράτος κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο όπου εκρατούντο, έπειτα από βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές είναι εσφαλμένες και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.